I Trosa serverar vi ett urval av Galetter och förrätter från vår matvagn, för efterrätterna står vår samarbetspartner Café Tarte Tartin. De serverar mumsiga franska äppelpajer och gott hantverkskaffe.
Galetter är en fransk tunn pannkaksliknande matig rätt gjord på bovetemjöl och havremjölk, alltså helt gluten- och laktosfritt! Galetten smaksätts med olika fyllningar och ingredienser såsom rökt lax, skinka, ost, ägg, vildsvinskött, sparris, spenat, getost ...
Hos oss kan du hitta utvalda drycker främst från Frankrike, men även olika lokala hantverksöl från bla Költur i Hölö.
Ett urval ur dryckeslistan;
- Cidre Biologique
Doux - La Ribaude
- Cidraie Original med ett stänk Angostura bitter
- Champagne Guldkula Premier Cru
- Esprit de Lalande - Sauvignon Blanc 2020 (Langerdoc)
- Turckheim, Pinot Gris Réserve 2020 (Alsace)
- Château Bouscassé, Tannat, 2017
- Les Jamelles, Pinot Noir, Pays d'Oc 2019
- Költur, That's what she said, American amber ale
- Finn,
Unfiltered Helles
ÖPPETTIDER I TROSA :
HELGER 11-18
Hitta hit: Sök på "Emils Lund 5, Trosa". Korsningen Västerljusvägen/Hungavägen.
Vi lagar all mat från grunden, laktos- och glutenfri, vi utgår ifrån säsongens råvaror och vi använder oss främst av lokala producenter.
Här är en lista på dem vi valt;
- Bovetemjöl från Saltå Kvarn i Järna
- Ägg från Solberga gård i Vagnhärad
- Honung från Dåderö bigård på Mörkö
- Rökt kött och salami från Devilda i Ytterjärna
- Grönsaker och rotfrukter från Hillsta i Västerljung
- Akvaponisk sallad och mikrogrönt från Närodlat Trosa
- Cider och Rabarbersaft från Hörningsholm på Mörkö
MENY
Aperitif
Ett urval av franska aptitretare serverade på platta, fråga efter dagens utbud och välj tre, alt ta "kockens val". Vi har oftast anklevermousse, rillette, olika patéer och salami - (för 2 personer).
Ett urval av franska ostar serverade tillsammans med inlagda fikon/marmelad och tunna kex. Fråga efter dagens utbud och välj tre, alternativt ta "kockens val" - (för 2 personer)
Förrätt
Chévre chaud - Grillad chévre serverad med lättstekt bröd på en bädd av säsongens sallad. Toppad med honung & valnötter
Granatäpple - På en bädd av nyskördad sallad och mikrogrönt, serverar vi inlagd rotselleri, granatäpple och rivet rökt vildsvin
Falska-sniglar - Gratinerade champinjoner med vitlök, persilja & franskt smör/olivolja
Sardiner - Sardiner i olja, picklad silverlök, franskt smör och en bit bröd
Spansk tortilla - Potatis, ägg & persiljeomelett, serveras sval med citronklyfta & flingsalt
Galette
Mörkö - Rökt vildsvin från Devilda, pepparrots crème & spenat
Egelsvik - Varmrökt lax, romsås & picklad rödlök
Nr12 - Prosciutto, chévre, rödbeta,
ruccola, honung från Dåderö bigård & valnötter
Axvik - Kallrökt lax, chévre, finhackad rödlök, uppvispat ägg, örter & spenat
le Chef - Rökt skinka, ägg från Solberga gård och en smakrik ost
Ramsö - Kallrökt lax, potatis i senapscrème, dill, kapris & rödlök
Saucisse - Smakrik viltkorv, stekt gullök, persilja och ost
Grekisk - Salladsost från Sörbro, grekiska oliver, tsatsiki, rödlök & tomat
la Campagne - Färsk sparris
kokt i en citron & chili lag, serveras med purjolök, chili & ost
Vi strävar efter att använda råvaror som är när- och/eller ekologiskt odlade, vilket gör att innehållet i menyn kan variera utifrån säsong och tillgänglighet.
Har ni någon allergi, prata med oss i personalen!