I Trosa serverar vi ett urval av Galetter och förrätter från vår matvagn, för efterrätterna står vår samarbetspartner Café Tarte Tartin. De serverar mumsiga franska äppelpajer och gott hantverkskaffe.  

Galetter är en fransk tunn pannkaksliknande matig rätt gjord på bovetemjöl och havremjölk, alltså helt gluten- och laktosfritt! Galetten smaksätts med olika fyllningar och ingredienser såsom rökt lax, skinka, ost, ägg, vildsvinskött, sparris, spenat, getost ...

Hos oss kan du hitta utvalda drycker främst från Frankrike, men även olika lokala hantverksöl från bla Költur i Hölö.

Ett urval ur dryckeslistan;

  • Cidre Biologique Doux - La Ribaude
  • Cidraie Original med ett stänk Angostura bitter
  • Champagne Guldkula Premier Cru
  • Esprit de Lalande - Sauvignon Blanc 2020 (Langerdoc)
  • Turckheim, Pinot Gris Réserve 2020 (Alsace)
  • Château Bouscassé, Tannat, 2017 
  • Les Jamelles, Pinot Noir, Pays d'Oc 2019 
  • Költur, That's what she said, American amber ale 
  • Finn, Unfiltered Helles  



ÖPPETTIDER I TROSA :

HELGER 11-18

Hitta hit:   Sök på "Emils Lund 5, Trosa".   Korsningen Västerljusvägen/Hungavägen.


Vi lagar all mat från grunden, laktos- och glutenfri, vi utgår ifrån säsongens råvaror och vi använder oss främst av lokala producenter.  

Här är en lista på dem vi valt;

  • Bovetemjöl från Saltå Kvarn i Järna
  • Ägg från Solberga gård i Vagnhärad
  • Honung från Dåderö bigård på Mörkö
  • Rökt kött och salami från Devilda i Ytterjärna
  • Grönsaker och rotfrukter från Hillsta i Västerljung
  • Akvaponisk sallad och mikrogrönt från Närodlat Trosa
  • Cider och Rabarbersaft från Hörningsholm på Mörkö


MENY

Aperitif

Ett urval av franska aptitretare serverade på platta, fråga efter dagens utbud och välj tre, alt ta "kockens val". Vi har oftast anklevermousse, rillette, olika patéer och salami - (för 2 personer).

Ett urval av franska ostar serverade tillsammans med inlagda fikon/marmelad och tunna kex. Fråga efter dagens utbud och välj tre, alternativt ta "kockens val" - (för 2 personer) 

Förrätt

Chévre chaud - Grillad chévre serverad med lättstekt bröd på en bädd av säsongens sallad. Toppad med honung & valnötter

Granatäpple - På en bädd av nyskördad sallad och mikrogrönt, serverar vi inlagd rotselleri, granatäpple och rivet rökt vildsvin

Falska-sniglar - Gratinerade champinjoner med vitlök, persilja & franskt smör/olivolja

Sardiner - Sardiner i olja, picklad silverlök, franskt smör och en bit bröd

Spansk tortilla - Potatis, ägg & persiljeomelett, serveras sval med citronklyfta & flingsalt


Galette

Mörkö - Rökt vildsvin från Devilda, pepparrots crème & spenat

Egelsvik - Varmrökt lax, romsås & picklad rödlök

Nr12 - Prosciutto, chévre, rödbeta, ruccola, honung från Dåderö bigård & valnötter

Axvik - Kallrökt lax, chévre, finhackad rödlök, uppvispat ägg, örter & spenat

le Chef - Rökt skinka, ägg från Solberga gård och en smakrik ost

Ramsö - Kallrökt lax, potatis i senapscrème, dill, kapris & rödlök

Saucisse -  Smakrik viltkorv, stekt gullök, persilja och ost

Grekisk - Salladsost från Sörbro, grekiska oliver, tsatsiki, rödlök & tomat

la Campagne - Färsk sparris kokt i en citron & chili lag, serveras med purjolök, chili & ost  

Vi strävar efter att använda råvaror som är när- och/eller ekologiskt odlade, vilket gör att innehållet i menyn kan variera utifrån säsong och tillgänglighet.

Har ni någon allergi, prata med oss i personalen!