Våra leverantörer

17.08.2020
Foto: Hillsta gård
Foto: Hillsta gård

Honung - Dåderö Gård, Mörkö 

Dåderö Gårds honung är helt utan tillsatser och inte uppvärmd inför tappningen. Vi försöker driva biodlingen så naturligt och miljövänligt som möjligt, bina får själva dra upp sina nya drottningar och vi varken märker eller vingklipper våra drottningar. Vi driver verksamheten enligt ekologiska principer, men har ingen miljöcertifiering då den byråkratiska kostnaden är för hög i förhållande till verksamhetens storlek.


Kött - DeVilda, Järna. 

Vi ser en stor potential i den snabbt växande vildsvinsstammen och annat klövvilt i vårt närområde. Devilda AB har en unik anläggning för att på ett rationellt sätt ta hand om detta kött, vidareförädla det och bygga raka rör till konsumenter, livsmedelshallar, restauranger och storkök i vårt närområde. 

Bönor/Mjöl - Saltå kvarn, Järna

Saltå Kvarn är ett ekologiskt matföretag. Samtliga produkter är ekologiska och kommer från ett jordbruk som inte tillåter konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Saltå Kvarns linje är att mat som produceras på ett naturligt och varsamt sätt smakar bättre, och har högre kvalitet. Därför använder Saltå Kvarn heller inga konstgjorda smak- och näringstillsatser, konserveringsmedel, färgämnen eller konsistensgivare.

Ända sedan starten 1964 producerar vi mjöl och olika brödsorter av ekologiskt odlad spannmål, 

Ägg - Solberga gård, Vagnhärad

Utomhus frigående vita värphöns

Mjöl - Wermlands Bovete, Molkom

Bovetet odlas på Råglanda gård utanför Molkom i Värmland. Gården och odlingarna är ekologiskt KRAV-märkt och del av ett Natura 2000-område.

Först i Norden med att odla bovete i kommersiell skala.

Grönsaker - Hillsta gård, Vagnhärad

I gårdsbutiken säljs säsongens produkter. Vi har också självplock på jordgubbar och potatis. Utbudet för övriga grönsaker varierar efter säsong och tillgång. 

Mejeri - Arlas Ekologiska sortiment

Frukt & Svamp - Olika leverantörer

Getost, Nötter, Kakao & Socker - Martin & Servera (grossist)