MENY

Galette är en fransk tunn pannkaksliknande matig rätt gjord på bovetemjöl, crêpe är den sötare varianten, vanlig som efterrätt. Smeten till samtliga galetter och crêpe är gluten - och mjölkfri och gjord på bovetemjöl. 


Aperitif

Ett urval av franska aptitretare serverade på platta, fråga efter dagens utbud och välj tre, alt ta "kockens val". Vi har oftast anklevermousse, rillette, olika patéer och salami - (för 2 personer).

Ett urval av franska ostar serverade tillsammans med inlagda fikon/marmelad och tunna kex. Fråga efter dagens utbud och välj tre, alternativt ta "kockens val" - (för 2 personer) 

Förrätt

Chévre chaud - Grillad chévre serverad med lättstekt bröd på en bädd av säsongens sallad. Toppad med honung & valnötter

Sardiner - Sardiner i olja, picklad silverlök, franskt smör och en bit bröd



Galette

Mörkö - Rökt vildsvin, pepparrots crème & spenat

Nr12 - Prosciutto, chévre, päron, ruccola, honung & valnötter

Axvik - Kallrökt lax, chévre, finhackad rödlök, uppvispat ägg, örter & spenat

le Chef- Rökt skinka, ägg och en smakrik ost

Saucisse - Smakrik korv, stekt gullök, persilja och ost

Lillgrisen - Örtkryddad färskost, rökt skinka & sallad


Crêpes

Suzette - Färskpressad citron & socker

Choklad - Banan, grädde & Maries chokladsås

Amélie - Flamberad apelsinfilé i sin egen sås. Serveras med glass, välj vanilj eller lakrits

Nisett - Hallonkompott, Maries chokladsås, kokosflan & chokladpralin. Serveras med glass, välj vanilj eller lakrits


Efterrätter

Brownie, toppad med bär/frukt och grädde

Ibland även andra efterrätter beroende på tillgång och säsong.


Vi strävar efter att använda råvaror som är när- och/eller ekologiskt odlade, vilket gör att innehållet i menyn kan variera utifrån säsong och tillgänglighet.

Har ni någon allergi, prata med oss i personalen!