
MENY

Galette är en fransk tunn pannkaksliknande matig rätt gjord på bovetemjöl, crêpe är den sötare varianten, vanlig som efterrätt. Smeten till samtliga galetter och crêpe är gluten - och mjölkfri och gjord på bovetemjöl.
Aperitif
Ett urval av franska aptitretare serverade på platta, fråga efter dagens utbud och välj tre, alt ta "kockens val". Vi har oftast anklevermousse, rillette, olika patéer och salami - (för 2 personer).
Ett urval av franska ostar serverade tillsammans med inlagda fikon/marmelad och tunna kex. Fråga efter dagens utbud och välj tre, alternativt ta "kockens val" - (för 2 personer)
Förrätt
Chévre chaud - Grillad chévre serverad med lättstekt bröd på en bädd av säsongens sallad. Toppad med honung & valnötter
Sardiner - Sardiner
i olja, picklad silverlök, franskt smör och en bit bröd
Galette
Mörkö - Rökt vildsvin, pepparrots crème & spenat
Nr12 - Prosciutto, chévre, päron,
ruccola, honung & valnötter
Axvik - Kallrökt lax, chévre, finhackad rödlök, uppvispat ägg, örter & spenat
le Chef- Rökt skinka, ägg och en smakrik ost
Saucisse - Smakrik
korv, stekt gullök, persilja och ost
Lillgrisen - Örtkryddad färskost,
rökt skinka & sallad
Crêpes
Suzette - Färskpressad citron & socker
Choklad - Banan, grädde & Maries chokladsås
Amélie - Flamberad apelsinfilé i sin egen
sås. Serveras med glass, välj vanilj eller lakrits
Nisett - Hallonkompott, Maries chokladsås, kokosflan & chokladpralin. Serveras med glass, välj vanilj eller lakrits
Efterrätter
Brownie, toppad med bär/frukt
och grädde
Ibland även andra efterrätter beroende på tillgång och säsong.
Vi strävar efter att använda råvaror som är när- och/eller ekologiskt odlade, vilket gör att innehållet i menyn kan variera utifrån säsong och tillgänglighet.
Har ni någon allergi, prata med oss i personalen!