Blogg / Våra råvaror

Semla

26.02.2022

Ny crêpe på menyn "semla". Välkommen att prova!

Vi lär Dig under en kväll tekniken att grädda tunna fina franska crêpes och färdigställa dem med passande fyllning. Ni får chansen att öva i ett riktigt restaurangkök och med proffsmaskiner.

Apertif

14.04.2021

Vi har tillsammans med vår franske kollega tagit fram ett urval av aptitretare som vi valt att servera på en platta. En trevlig aptitretare tycker vi och det finns möjlighet att anpassa den efter tycke och smak. Just nu går det att välja mellan nedanstående, men urvalet kommer att förändras beroende på tillgängligheten.

Honung

24.01.2021

Det blev dags att byta honungsleverantör och valet föll på honung från Dåderö gård här på Mörkö. Honungen används främst till att laga Maries goda chokladsås samt som en del i galetten Nr.12 Mer om deras honung finns att läsa på deras hemsida, men jag har valt att klippa in delar nedan;

Kaffe

04.11.2020

Dagen har gått i kaffets tecken och jag har provat ut ett kaffe som vi kommer att servera i fortsättningen. Valet föll på ett kaffe från Poabs, en gård i södra Indien, importerat och rostat av Järna rosteri. Kaffet är välbalanserat och fylligt med en söt fruktig ton.

Vi får ofta frågor om hur länge vi kommer att hålla öppet, svaret är "så länge vädret tillåter!"

Dåderö Gårds honung är helt utan tillsatser och inte uppvärmd inför tappningen. Vi försöker driva biodlingen så naturligt och miljövänligt som möjligt, bina får själva dra upp sina nya drottningar och vi varken märker eller vingklipper våra drottningar. Vi driver verksamheten enligt ekologiska principer, men har ingen miljöcertifiering då den...

Bovetemjöl!

16.08.2020

Bovete odlas endast på ett fåtal platser i Sverige. Namnet till trots är bovete inget sädesslag utan en ört, och är därför inte besläktad med någon grässort eller spannmål. Mjölet som mals på örten blir finkornigt vilket gör att galetterna går att grädda riktigt tunna. Enligt tradition så använder man Bovetemjöl i galetternas hemland Frankrike.